Ton Krols

In memoriam

10 december 2020

Medio 2008 heeft Ton zich als lid van Fotogroep Vlijmen aangemeld. Hij drong zich niet op; was bescheiden en op een prettige manier aanwezig.
Hij had bij de fotobesprekingen een heldere visie en gaf duidelijke kritiek. Zelf presenteerde hij vaak foto’s waarin ook die bijzondere visie aan het licht kwam. Met stevige kritiek kon hij prima omgaan en hij deed daar steeds zijn voordeel mee.
Bij alle activiteiten van de fotogroep was Ton aanwezig. Hij schepte duidelijk genoegen in het samen op pad zijn met een groep gelijkgestemden. En dat genoegen was wederzijds.

Als vanzelfsprekend komt Ton, wanneer begin 2013 de functie van voorzitter vacant wordt, naar voren. Met algemene stemmen krijgt hij deze taak toebedeeld, die hem op het lijf geschreven is.
In deze rol stuurt hij de fotogroep aan op een wijze die breed gewaardeerd wordt.
Bij contacten met de gemeente Heusden, andere fotogroepen en de Fotobond weet hij de belangen van de fotogroep goed te behartigen.
Zijn persoonlijke benadering van leden van de fotogroep bij problemen was altijd zeer meelevend, maar ook duidelijk en oplossingsgericht wanneer nodig.
Gelijktijdig laat Ton regelmatig met nieuwe foto’s zien dat hij zich nog steeds aan het ontwikkelen is. Naast landschap, architectuur en macro zien we ook regelmatig hoog gewaardeerde abstracte en magisch realistische beelden van Ton op het presentatiebord.

De laatste tijd moest Ton het vaak af laten weten, omdat hij kampte met hart/longproblemen.
Dit beperkte hem in zijn rol als voorzitter zoals hij die ambieerde. Hij maakte een begin met het verdelen van de taken van de voorzitter, zodat hij het wat rustiger zou krijgen.
In de loop van dit jaar zagen we de strijd die Ton voerde met zijn gezondheid, maar als het een beetje ging was hij er als onze voorzitter.
Twee weken geleden heeft hij zelf nog de fotogroep geïnformeerd over zijn zorgelijke conditie en dat hij voorlopig niet in beeld zou zijn bij de fotogroep.
Deze week blijkt dat Ton nooit meer in beeld zal komen bij de fotogroep.
Met Ton hebben we als fotogroep een markant persoon en voorzitter verloren. We zullen zijn stabiele persoonlijkheid node missen in de komende periode. Hopelijk hebben we genoeg van hem geleerd om zijn kwaliteiten in de toekomst toe te passen.

Wat blijft zijn de herinnering aan een fijne, vertrouwde man en de vele prachtige foto’s die hij ons de afgelopen 12 jaren heeft laten zien:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u de cookies.