2022 – Thema ‘À la Suze Robertson’

Elk jaar houden de clubleden van Fotogroep Vlijmen zich bezig met een thema, gerelateerd aan een schilder. Zij laten zich inspireren aan (onderdelen van) een kunstwerk.

Susanne Bisschop-Robertson

(Den Haag, 17 december 1855 – Den Haag, 18 oktober 1922)

Suze Robertson is een in Nederland geboren schilderes en tekenares die altijd in Nederland gewoond en gewerkt heeft. In 1892 trouwde ze in ‘s-Hertogenbosch met de schilder Richard Bisschop, waarna ze periodiek in Noord Brabant werkte. Al tijdens haar leven is Robertson bekend: ze exposeert met veel succes in galerieën in Duitsland, Frankrijk en Engeland, maar ook in eigen land blijft haar werk niet onopgemerkt. Het werk van Suze Robertson is bekend van portretten, stads- en dorpsgezichten, interieurs en enkele stillevens. Onderwerpen die zich uitstekend lenen voor een fotografische benadering.

De opdracht voor de leden van Fotogroep Vlijmen was om een werk van Suze Robertson te gebruiken als inspiratiebron voor een eigen foto. Naast Fotogroep Vlijmen presenteren dit jaar, honderd jaar na haar dood, het Noord-Veluws Museum en Museum Panorama Mesdag voor de eerste keer in bijna veertig jaar twee elkaar aanvullende overzichtstentoonstellingen van Suze Robertson.

Voor meer foto’s van de expositie 2022 gaat u terug naar deze pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u de cookies.